Pressemeddelelser er korte tekster om større nyheder fra Nationalbanken. Pressemeddelelser er primært til dig, der arbejder som journalist, eller dig, der vil opdateres øjeblikkeligt og direkte, fx om renteændringer.

Om Nationalbanken

Nye mønter med Kong Frederik 10.

​Nationalbanken igangsætter arbejdet med at forberede mønter med den nye regent, efter at H.M. Kong Frederik 10. er udråbt som konge af Danmark.


Deling

6. februar 2024

Nationalbanken igangsætter arbejdet med at forberede mønter med den nye regent, efter at H.M. Kong Frederik 10. er udråbt som konge af Danmark.

Nationalbanken har hidtil præget mønter med regentens portræt som motiv på forsiden af 10- og 20-kronemønterne og regentens monogram på 1-, 2- og 5-kronerne. Nationalbanken går nu i gang med at opdatere de danske mønters design. Arbejdet vil ske i tæt samarbejde med Kongehuset.

Der er også tradition for, at der udsendes såkaldte tronskiftemønter, når Danmark får ny regent, som det skete senest i 1972, da Dronning Margrethe 2. overtog tronen efter Kong Frederik 9.s død. Nationalbanken har også påbegyndt arbejdet med at forberede de særlige mønter, der markerer tronskiftet.

Prægning af mønter er en tidskrævende proces. Det endelige design skal udformes og derefter præges ved særlige produktionsprocesser. Forventningen er således, at mønterne tidligst kommer på gaden omkring årsskiftet.

De nye mønter vil ikke erstatte de nuværende mønter, men bliver sendt i cirkulation parallelt med eksisterende mønter.

Information om nye mønter vil løbende blive opdateret på Nationalbankens hjemmeside.

Henvendelse kan rettes til presserådgiver Peter Levring på tlf. 2620 1809 eller email: pnbl@nationalbanken.dk.