02 Nationalbankens Bygning Havnegade
Nyt Valutamarkedet

Danmarks Nationalbank får prisen Central Banking’s Reserve Manager Award 2024

Nationalbanken har for anden gang på ti år fået prisen som ”Reserve Manager of the year”, som uddeles af magasinet Central Banking.

Magasinet Central Banking har udpeget Nationalbanken som den valutareserveforvalter blandt verdens centralbanker, som har været mest nytænkende og udviklende i forvaltningen over det seneste år. Første gang, Nationalbanken modtog prisen, var i 2016.

Prisen er blevet uddelt siden 2014, og hidtil har ingen anden centralbank vundet prisen for valutareserveforvaltning to gange.

”Jeg er meget stolt af, at Danmarks Nationalbank vinder prisen som Reserve Manager of the year. Vores valutareserve spiller en central rolle i implementeringen af pengepolitikken i Danmark, og derfor er det kritisk at vi altid er forsigtige og lever op til de højeste standarder,” udtaler nationalbankdirektør Signe Krogstrup til Central Banking, hvor hun fortsætter:

”Jeg ser prisen, som en bekræftelse og anerkendelse af, hvad vores valutareserveforvaltning har opnået og hvor hårdt de har arbejdet for at gøre vores valutareservestyring endnu bedre.”

Valutareserven på over 600 mia. kr.
Valutareserven på over 600 mia. kr. er det primære værktøj for at sikre den danske fastkurspolitik, som bruges til at købe og sælge kroner, så kursen på kroner følger euroen og ligger tæt på centralkursen på 7,46038 kroner pr. euro.

Valutareserven er sammen med pensionsselskabernes formuer og bankernes likviditetsberedskaber de største porteføljer i Danmark, og Nationalbanken får blandt andet prisen for at have adopteret nogle af de samme principper, som kommercielle banker bruger til at styre deres balance.