Overvågning af betalingsløsninger


Abstract icon Nationalbanken overvåger de vigtigste danske betalingsløsninger, som p.t vurderes at være Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler. Overvågningen af betalingsløsninger tager udgangspunkt i ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger.

Overvågningen af betalingsløsninger sker med udgangspunkt i ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger, og i overensstemmelse med Nationalbankens politik for overvågning af den finansielle infrastruktur i Danmark.

Vurderingsrapporter
De vigtigste danske betalingsløsninger vurderes p.t. at være Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler. En vigtig del af Nationalbankens overvågning af Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler består i at vurdere, hvorvidt løsningerne opfylder ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger. Når en vurdering er foretaget, offentliggøres de væsentligste konklusioner. Nationalbanken har gennemført vurderinger af Dankort og Betaligsservice efter de standarder for kortsystemer og direkte debitering, som ECB har opstillet.

Rapportering om overvågningen
Der redegøres for den løbende overvågning af betalingsløsninger i den årlige overvågningsrapport, Overvågning af den finansielle infrastruktur.