Overvågning af betalingsløsninger


Nationalbanken overvåger de vigtigste danske betalingsløsninger, som p.t vurderes at være Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler. Overvågningen af betalingsløsninger tager udgangspunkt i ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger.

Overvågningen af betalingsløsninger sker med udgangspunkt i ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger, og i overensstemmelse med Nationalbankens politik for overvågning af den finansielle infrastruktur i Danmark.

Vurderingsrapporter
De vigtigste danske betalingsløsninger vurderes p.t. at være Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler. En vigtig del af Nationalbankens overvågning af Dankort, Betalingsservice og konto-til-konto overførsler består i at vurdere, hvorvidt løsningerne opfylder ECB's overvågningsstandarder for betalingsløsninger. Når en vurdering er foretaget, offentliggøres de væsentligste konklusioner. Nationalbanken har gennemført en vurdering af Dankort, som er ejet af Nets A/S, efter de standarder for kortsystemer, som ECB har opstillet.

Rapportering om overvågningen
Der redegøres for den løbende overvågning af betalingsløsninger i den årlige overvågningsrapport, Overvågning af den finansielle infrastruktur.