Interiøret


Abstract icon Det er karakteristisk for Arne Jacobsens byggerier, at der er arbejdet med udformningen ned til mindste detalje. Og Nationalbankens bygning er ingen undtagelse.

​Materialevalg og principper går igen i bankens forskellige rum, og VOLA armaturet, stolen Liljen og Banker's Clock-uret er designet af Arne Jacobsen specielt til Nationalbanken.

Forhallen
Fra Nationalbankens beskedne hovedindgang, et kvadratisk hul i muren ud mod Havnegade, kommer man ind i den kileformede og katedrallignende forhal med næsten 20 meter til loftet, hvor dagslys lukkes ind gennem høje, smalle vinduesspalter mellem facadesøjlerne.

En skulpturel ståltrappe, der giver adgang til bygningens seks etager, er nedhængt i røde stålwirer i forhallens ene ende. 


 

I nicher under vinduerne ses fem gobeliner vævet af Kim Naver (f. 1940) og giver med deres gule og røde farver en kontrast til hallens ellers kølige farvetoner.


 

Væggene og gulvet i forhallen er beklædt med den lyse Porsgrunn-marmor, som også er benyttet til Nationalbankens facade.


 

Banker's Clock