Materialer og principper


Abstract icon ​Nationalbanken er bygget i materialer og efter principper, som er gennemgående og understøtter bygningens stramme linjer og interiørets minimalistiske udtryk.
​​​​​​​Modulær opbygning
Nationalbanken består af smalle moduler på 420 x 420 cm som den bærende konstruktion, blandt andet for at nedbringe konstruktionshøjden og give plads til en ekstra etage, uden at bygningen blev højere end nabokarreerne. Moduleringen kan ses både i husets facade og i interiøret, bl.a. på kontorgangene med de dobbelte skabsvægge, i panelerne og i banksalens gulv.

Curtain Wall
Til Nationalbankens facade er benyttet det såkaldte curtain wall-princip, der betyder, at facaden hænger uden på bygningen uden at være en del af den bærende konstruktion. Det var meget ny-skabende, da banken blev bygget. 

 

 

Marmor

Den lysegrå norske Porsgrunn-marmor, et materiale som Arne Jacobsen yndede at benytte, er anvendt både til Nationalbankens ydre facader og inde i huset. Med sine detaljer og aftegninger efter koraller har marmoren en levende overflade, der harmonerer med den omgivende arkitektur.

 

Vægge og gulv

De fleste vægge i bygningen er lavet af knastfrit, mellemeuropæisk pæretræ, og gulvene er Doussier-træ fra Vestafrika.