Nationalbankens bygning

Foto af Nationalbankens facade

​​​​​​Danmarks Nationalbank er tegnet af den danske arkitekt Arne Jacobsen og opført i årene 1965-78. Bygningen regnes for et af Arne Jacobsens hovedværker.

Nationalbanken ligger centralt placeret i København, omgivet af den gamle børs, Christiansborg, finansielle institutter og Ministerialbygninger i Gammelholm-kvarteret.

 


Nationalbanken er lukket for offentligheden

Nationalbanken er lukket for offentligheden pga. coronavirus. Det betyder, at du ikke kan se, og løfte, den udstillede guldbarre i vores forhal. Du kan heller ikke købe eller afhente erindringsmønter, temamønter og nye sedler og mønter i Ekspeditionskassen.

Efter sommerferien flytter Nationalbanken midlertidigt, da vi skal i gang med en større og længerevarende restaurering og renovering af bygningen i Havnegade. Vi ved derfor ikke, hvornår det bliver muligt at åbne forhallen igen.

Mere information

Læs om Nationalbankens bygning; arkitekturen, indretningen og haverne i og omkring den. Som udgangspunkt vises interiøret, som det ses i dag, men på enkelte billeder gengives også lokalernes oprindelige udseende.