Nationalbankens bygning


Abstract icon Danmarks Nationalbanks bygning i Havnegade er tegnet af den danske arkitekt Arne Jacobsen og er opført i årene 1965-78. Bygningen regnes for et af Arne Jacobsens hovedværker. I de kommende år skal bygningen gennemgå en større og nødvendig restaurering og renovering. Du har nu mulighed for at komme med rundt på en virtuel tur i den ikoniske bygning.

I løbet af de kommende år skal Nationalbankens bygning i Havnegade i København gennemgå en større og nødvendig restaurering og renovering. Det er nødvendigt for at fremtidssikre bygningen – både som kulturarv og arbejdsplads. I byggeperioden er bankens medarbejdere flyttet til andre adresser.

Tag med på virtuelt besøg i bygningen
Bygningen i Havnegade er en stor del af Nationalbankens historie og identitet, også selvom den officielle adresse i øjeblikket er en anden.

For at give et indblik i den ikoniske bygning og de smukke haver har vi lavet en virtuel rundvisning. Du vil se områder fra bygningen, der normalt er lukket for offentligheden på grund af sikkerhed, og samtidig får du en fortælling om vores rolle i samfundet og Nationalbankens historie.

Turen består af 3 små film: En om, hvordan den virtuelle tur er blevet til. En med en rundvisning. Og en, som handler om bygningens arkitektur. Klik på billederne for at se den ønskede film. Du får den bedste visning med 360°, hvis du benytter en mobiltelefon og vender den vandret. Gå i fuld skærm, og benyt evt. 3D-briller for at få den bedste oplevelse.


 


Mere information

Læs i publikationen: Nationalbankens bygning om arkitekturen, indretningen og haverne i og omkring den.