Regler og formularer for kontohavere

Banker, realkreditinstitutter og øvrige deltagere kan have en konto i Nationalbanken. En af forudsætningerne for at være tilsluttet Nationalbankens bruttoafviklingssystem, Kronos2, er, at man har en foliokonto i Nationalbanken. På denne side kan kontohavere finde en nærmere beskrivelse af de gældende regler for foliokontohavere, samt de formularer som kontohavere og deres administratorer kan få brug for.


De nærmere regler for, hvordan foliokontohaveres kontoforhold i danske kroner og euro – herunder hvordan kontohavere skal stille sikkerhed for kredit – er beskrevet i regelsættet 'Nationalbankens kontobestemmelser'.

Download den seneste version af regelsættet

'Nationalbankens kontobestemmelser'

(pdf).

Formularer fra kontobestemmelserne

En oversigt over relevante formularer for kontohavere i Nationalbanken kan ses nedenfor. Formularerne indgår også i regelsættet 'Nationalbankens kontobestemmelser', men kan downloades individuelt her (pdf):

Brugeradministration

Danmarks Nationalbank har valgt at centralisere brugeradministrationen i Kronos2, hvilket betyder, at Danmarks Nationalbank bl.a. vil stå for administration af alle brugere i systemet. Nedenfor kan deltagere i Kronos2 finde links til dokumenter vedrørende brugeradministrationen.