Åbn døren til en god start på dit arbejdsliv

Danmarks Nationalbank er en essentiel vidensbank på internationalt niveau og med gode vilkår. Fagligheden er høj og læringskurven stejl, men dine kolleger er gavmilde med deres viden, og vi sørger for, at du bliver klædt rigtig godt på til dit professionelle liv.

Hvert år byder vi velkommen til nye kolleger, der enten er nyuddannede eller er hos os i forbindelse med deres studier. Vi har fokus på diversitet, inklusion og lige muligheder, og din leder spiller en central rolle i at skabe en sammen-følelse og bringe det bedste frem i dig og dine kolleger. Jeres faglige og personlige udvikling skal næres af anerkendelse, god ledelse og evnen til at bringe forskelligheder i samspil. Vi mener det alvorligt, når vi siger, at din udvikling er i højsædet.

DNA for alle nyuddannede

Som nyuddannet bliver du en del af vores 2-årige Danmarks Nationalbank Academy (DNA), når du starter hos os. Det giver dig en enestående mulighed for at komme rundt i alle hjørner af Nationalbanken og for at blive introduceret til Den Europæiske Centralbank. Du får kurser i faglig formidling, præsentationsteknik, vejen til fuldtidsbalance, projektledelse, facilitering og visuel kommunikation. Du får også en personlig mentor, der støtter og rådgiver dig i hele forløbet.

En vigtig del af DNA-programmet handler om, at du trives og har noget socialt sammen med de 35 andre nyuddannede i banken. De sociale aktiviteter på DNA arrangeres af to forpersoner, som planlægger sociale arrangementer og faglige oplæg med både interne og eksterne oplægsholdere.

Studiejob i Nationalbanken

I løbet af din studietid kan du søge ind til os som studentermedhjælper. Som student hos os bliver du en del af Nationalbankens studenternetværk sammen med vores 35 andre studerende. I netværket vil du blive inviteret til månedlige frokoster i vores indbydende kantine, men også til arrangementer af social og faglig karakter. Alle vores studiejobs bliver slået op under vores ledige stillinger. Grib muligheden, når den byder sig, for at søge ind og krydre din uddannelse med relevant erhvervserfaring. Det er guld værd. Og det sker ofte, at vores studentermedhjælpere får fuldtidsjob i banken, når de er færdige med deres uddannelse.

Elever i Nationalbanken

Er du ved at uddanne dig som kontorelev med speciale i administration, har du mulighed for at blive elev i Nationalbanken. Alle vores elevstillinger bliver slået op under vores ledige stillinger.

Specialepladser

Er du interesseret i at skrive din afsluttende opgave inden for et af bankens interesseområder, kan vi åbne døren til supplerende sparring i et højt fagligt miljø under din specialeskrivning. Hold øje med vores hjemmeside under vores ledige stillinger, hvor vi slår specialepladser op to gange om året hhv. forår og efterår.

Nationalbankens Bachelorpris

Nationalbanken kårer hvert år vinderen af den bedste bacheloropgave inden for økonomi. Med prisen følger en præmie på 10.000 kr. Det er de økonomiske institutter på KU, AAU, AU, SDU og CBS, der hver især nominerer op til tre bacheloropgaver, der er skrevet i løbet af studieåret. Alle de nominerede bliver inviteret med til Nationalbankens Karriereaften, hvor vinderen får overrakt prisen og får mulighed for at præsentere sin opgave.

Ph.d.-studerende

Nationalbanken udbyder løbende ph.d.-stipendier til kvalificerede ansøgere, der ønsker at dykke dybere ned i aktuelle emner og problemstillinger inden for bankens interesseområder. Vores ph.d.-stipendier bliver slået op under vores ledige stillinger.

Nationalbankens karriereaften

Er du studerende ved et af landets universiteter eller handelshøjskoler, har du én gang om året muligheden for at deltage i Nationalbankens karriereaften. Her kan du møde medarbejdere og ledere i banken og blive klogere på dine karrieremuligheder og hverdagen herinde. Læs mere på siden om karriereaften.

Det er også til karriereaftenen, vi offentliggør årets vinder af Nationalbankens Bachelorpris.

Har du spørgsmål til Nationalbankens karriereaften, er du velkommen til at skrive til kommunikation@nationalbanken.dk.

Det aktive og sociale i Nationalbanken

Du har mange muligheder for at lave hyggelige og sjove aktiviteter sammen med dine kolleger. Foruden Bank Bar har vi et træningscenter og et bredt udvalg af foreninger – så uanset om du er til løb, golf, yoga, dans, skak, kunst, fodbold eller noget helt andet, er der et aktivt fællesskab til dig.

Arbejdslivet i Nationalbanken

Der er kun én Nationalbanken, og dit job er som intet andet. Her kan du komme tættere på kollegerne, opgaverne, hverdagen og det sociale liv i hele samfundets bank.